MEB Gastronomi ve Yemek Yarışması Festivali

Milli Eğitim Bakanlığı koordinesinde Türkiye çapında 29 bölgede düzenlenen “MEB Gastronomi ve Yemek Yarışması Festivali”nin Denizli bölge elemelerine katıldık

19.04.2024 32

Milli Eğitim Bakanlığı koordinesinde Türkiye çapında 29 bölgede düzenlenen “MEB Gastronomi ve Yemek Yarışması Festivali”nin Denizli bölge elemelerine Uşak ve Denizli illerinden bünyesinde Yiyecek – İçecek Hizmetleri Alanı bulunan 8 Meslek Lisesi katılım sağlamıştır. Yarışmanın açılışı Bakanlığımız Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Ercan ALPAY ve Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Emre ÇALIŞKAN’ın katılımlarıyla yapılmıştır. Çorba, ana yemek ve tatlı kategorilerinde Yöresel Lezzetlerin yarıştığı etkinliğe Buldan’ın Kıymalı-Börülceli Tarhana Çorbası, Kuzu Kapaması ve Saraylı Tatlısı ile katılım sağladık. Okulumuzu Alan Öğretmeni Bora Sezen rehberliğinde öğrencilerimiz Sudenur DÖNMEZ, Aleyna BABACAN ve Sudenaz ŞENOCAK temsil etmiş, yarışma sonucunda 3. olarak bronz madalya ve 3. lük kupası almaya hak kazanmışlardır. Ekibimiz ödüllerini, Akademisyen Şef ve Uluslararası Jüri üyesi Dr. Emrah Köksal SEZGİN’in elinden almışlardır. Gösterdikleri çaba ve verdikleri emeklerden dolayı ekibimize teşekkür eder başarılarının artarak devam etmesini dileriz. Yemek Yarışması süresince desteklerini esirgemeyen okul müdürümüz Sayın Muhammet İkbal AKDAĞ’a da teşekkürler ederiz. Yarışmada 1. Olan ve Denizlimizi 4 Mayısta düzenlenecek olan Türkiye Şampiyonasında temsil edecek Servergazi BİST Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini tebrik eder güzel sonuçlar almalarını dileriz.

19-04-202419-04-202419-04-202419-04-202419-04-202419-04-202419-04-202419-04-2024