2023 Mesleki Eğitim Öğrenci ve Personel Hareketliliği Akreditasyonu

2023 Mesleki Eğitim Öğrenci ve Personel Hareketliliği Akreditasyonu

2023 Mesleki Eğitim Öğrenci ve Personel Hareketliliği Akreditasyonu kapsamında Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğünün hazırladığı ve Ali Tunaboylu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizin konsorsiyum üyesi olarak katılım sağladığı 2023-TR01-KA121-VET-000162779 nolu Erasmus Projesi için Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanından 5 öğrencimiz Kısa Dönem Staj hareketliliğine, 1 öğrencimiz de Uzun Dönem Staj hareketliliğine seçilmişlerdir. Proje kapsamında seçilen öğrencilerimiz Kısa Dönem Staj Hareketliliği için 3 hafta (21 gün), Uzun Dönem Staj Hareketliliği kapsamında 3 ay (90 gün) İtalya’nın Verona kentinde bulunan otellerde staj çalışmalarını yapacaklardır.

25.04.2024 21

Proje vesilesiyle İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa VURAL, Okul Müdürü Muhammet İkbal AKDAĞ, Müdür Başyardımcısı Yunus SOĞANCI, Alan Şefi Bora SEZEN ve katılımcı öğrencilerimiz Buldan Kaymakamı Sayın Turan ERDOĞAN’ı ziyaret etmişlerdir. Turan ERDOĞAN  tarafından öğrencilerimize “projeden mümkün olan en fazla faydayı almaları, dil becerilerini ve mesleki bilgilerini arttırmaları”  tavsiyesi verildi. Öğrencilerimiz proje sonunda öğrendikleri İtalyan Mutfağına özgü yemekleri Sayın Kaymakamımıza yapma sözü vermişlerdir.

Proje hakkında Okul Müdürü Muhammet İkbal AKDAĞ; “Okul olarak öğrencilerimize akademik, mesleki ve sosyal birçok olanak sağlamaktayız. Bunlardan biri de Erasmus Projeleridir. Bu projeler sayesinde öğrencilerimiz yurtdışında eğitim alma imkanını yakalamaktadırlar. Bu projeye katılım sağlayan öğrencilerimizin yabancı dil becerileri artmakta, özgüvenleri yükselmekte, meslekleriyle ilgili yurt dışı örnekleri görebilmekte ve farklı kültürleri tanıyabilmektedirler. Her sene proje ekibimiz tarafından yeni projeler hazırlanmaktadır. Bu sene için Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanımızın projeleri kabul görmüş ve 6 öğrencimiz stajlarını İtalya’nın Verona kentindeki otellerde yapacaklardır. Bu projeler Meslek Lisemizin imajına olumlu katkı sağlamaktadır. Öğrencilerimizin güzel bir staj dönemi geçirmelerini dilerim.” dedi.

27 Nisan – 17 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek olan staj programı süresince öğrencilerimize Alan Şefi Bora Sezen refakat edecektir.  Proje için okulumuzda öğrenim gören ara sınıf öğrencilerden ve projeye katılmaya gönüllü olanlardan, 9 farklı kriter göz önünde bulundurularak seçim yapılmıştır. Kısa Dönem Staj Hareketliliğine seçilen Mehmet Ermiş, Batuhan Gülsün, Hüseyin Burak Ergen Parc Hotel Gritti’de, Feride Demirbakan ve Meyra Zeybek ise Parc Hotel’de aşçılık stajlarını yapacaklardır. Uzun Dönem Staj Hareketliliği (27 Nisan – 25 Temmuz) için ise Aleyna Babacan isimli öğrencimiz Hotel San Pietro Cristina’da mutfak departmanında aşçılık stajını yapacaktır.

Projeye katılan bütün öğrencilerimize üstün başarılar diler, sağ salim gidip gelmelerini temenni ederiz.

25-04-202425-04-202425-04-202425-04-2024