Okulumuzun Tarihçesi

26.12.2012 2943

Okulumuz Denizli Kız Enstitüsü’ne bağlı olarak Buldan’da ilköğretim nezaretinde 1955 yılında “Kadın Kursu” olarak hizmete açılmıştır.

1959 yılında “Akşam Sanat Okulu” adını almıştır.
      1971 yılında “Kız Sanat Ortaokulu’na dönüştürülmüştür.
      1974 yılında “ Kız Meslek Lisesi “ adını almıştır.
      1994 yılında hayırsever işadamı “Ali Tunaboylu tarafından yurt binası yaptırılmış ve okulumuz      “Ali Tunaboylu Kız Meslek Lisesi” adını almıştır.
      1960 yıllarında “ Ticaret Meslek Lisesi ” “Çıraklık ve Pratik Sanat Okulu “ olarak açılmıştır.
      1978-79 yıllarında “Endüstri Meslek Lisesi ‘ ne dönüştürülmüştür.  Ancak öğrenci yetersizliğinden 1980 yılında “Ticaret Meslek Lisesi “ olarak hizmet vermeye başlamıştır.
      1996-1997 yılında “Çıraklık Eğitim Merkezi” Ticaret Meslek Lisesi binasında eğitime başlamıştır.
      2003 yılında Ticaret Meslek Lisesi , Kız Meslek Lisesi, Çıraklık Eğitim Merkezi’nin birleştirilmesiyle “ Ali Tunaboylu Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi “ adıyla 2 ayrı binada hizmet vermeye başlamıştır.Muhasebe,çocuk gelişimi , ağırlama gıda , tekstil konfeksiyon bölümleri ve çıraklık eğitimin alanlarında eğitime başlamıştır.
      2005 yılında bilgisayarlı muhasebe alanı açılmıştır.
      2006 yılında bilişim teknolojileri alanı açılmıştır.
      2007 yılında da el sanatları alanında el sanatları eğitim verilmeye başlamıştır.