Elektrik Elektronik Teknolojileri Alanı

Alanımızda; elektriği üretme, işletme, dağıtma ve onu en iyi  şekilde emniyetle kullanmak için gerekli olan bilgi ve beceriler kazandırılmaktadır.

08.02.2016 1945

Alanımız,   ilçe  içinde öğrencilerimizin en çok ilgi gösterdiği ve tercih ettiği alanlardan biridir.

Alanımızda 3 atölye bulunmaktadır. Atölyelerimizde öğrencilerimizin yapacağı uygulamalarla ilgili bütün donanımlar mevcuttur. Atölye donanımlarının  ve öğretmen sayımızın yeterli olması öğrencilerimizin aldığı mesleki eğitimin kalitesini arttırmaktadır. Bu sebeple alanımızdan mezun olan öğrenciler alandaki özel sektör ve kamu kuruluşları tarafından özellikle tercih edilmekte ve bir çoğu mezun olduktan sonra kolaylıkla iş bulabilmektedir.

Alanımızdaki öğrenciler lise eğitimini tamamladıktan sonra üniversite eğitimlerine de devam edebilirler.

ELEKTRİK TESİSATLARI VE PANO MONİTÖRLÜĞÜ

Elektrik tesisatları ve pano monitörlüğü meslek elemanının sahip olması gereken, bina içi ve dışı elektrik tesisatının ve tüm elektrik panolarının kurulumunu ve bakım onarımını yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

ELEKTRİK-ELEKTRONİK TEKNOLOJİLERİ ALANI ÜNİVERSİTE VE YÜKSEKOKUL AVANTAJLARI

Elektrik-Elektronik Teknolojileri Alanı Öğrencisinin Sınavsız Geçiş Yapabileceği Alanlar Nelerdir?

ü  Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi

ü  Sahne ve Gösteri Sanatları Teknolojisi

ü  Uçak Teknolojisi

ü  Sivil savunma ve İtfaiyecilik

Elektrik-Elektronik Teknolojileri Alanı Öğrencisinin MTOK’ta Yerleşebileceği Mühendislik Alanları Nelerdir?

ü  -Bilgisayar Mühendisliği

ü  -Biyomedikal Mühendisliği

ü  -Elektrik-Elektronik Mühendisliği

ü  -Enerji Sistemleri Mühendisliği

ü  -Mekatronik Mühendisliği

ü  Bilişim Sistemleri Mühendisliği

ü  İmalat Mühendisliği

ü  Adli Bilişim Mühendisliği

ü  Endüstriyel Tasarım Mühendisliği

Elektrik-Elektronik Teknolojileri Alanı Öğrencisinin YGS puanı İle Yerleşebileceği Bölümler.

ü  Uçak Elektrik/Elektroniği (YGS 1)

ü  İş Sağlığı ve Güvenliği (YGS 2)

08-10-201808-10-201808-10-201808-10-2018

Okulumuz öğrencileri Astsubay meslek Yüksekokulu ve Polis Meslek Yüksekokulu tercihleri de yapabilirler.